Skip to main content

Can Education Institution Implement STEM ? From Malaysian Teachers ’ View


Jurnal akademik pertama Cikgu Farhana dalam bidang STEM bersama penyelia Dr Othman Talib.
Diterbitkan dalam jurnal berstatus ERA Indeks 'International Journal of Academic Research in Business and Social Sciences'. Boleh dimuat turun di Can Education Institution Implement STEM? From Malaysian Teachers' View


Comments

Popular posts from this blog

Mengenal jenis makanan yang berkhasiat dan tidak berkhasiat

Aspek Perkembangan : Kognitif, Fizikal

Bahan:

Pinggan kertasKatalog Pasaraya / Surat khabar  yang mempunyai gambar makananGam / Gunting
*** Maaf, cikgu salah label di pinggan makanan berkhasiat kepada makanan sihat.

 Ini puan penasihat saya, my mentor ... Pn Nor Aisah Parijan

SK Agama MIS Lawas - Juara!!!!

X sangke walaupun 1st year aku ikut berarak, sekolah ni dapat Johan kategori sekolah. Ok la tu, wpun budak pakai bj sekolah je, tp keseragaman tu penting. Bunge manggar penuh dari depan sampai belakang, mane x menang. Seronok la, wpun kaki ni cam sakit sikit.Tu la dh tahu nk 'berjalan batis' (jalan kaki) kene la pakai kasut proper skit. Budak2 la plg semangat, dari mula smpai ke masjid, x henti2 selawat.
Insya Allah, ikut lagi next yer :)

Sekolah Ku.... SK Kampung Lintang, Lawas

Sekolah aku kategori luar bandar, aku stay di Pekan Lawas berulang setiap hari. Menumpang kete Cikgu Wan, same2 Cikgu Man, Kak Sal n Kak Dila. Naik kete dalam 30mnt, naik bot 5mnt. Hmpir 2 minggu disini, mcm2 keadaan air dah aku alami. Sekarang ni kasut Princess aku letak kt bwh meja kt sek je, g sek pn pakai bagpack je. Aku cikgu plg muda tapi paling besar kt sekolah tue, dtg2 jdk Cikgu English, ajar darjah 6 plak tue, cam ne la aku nak ngajor, aku pn sdr pn lintang pukang. Orang di sini dari suku Lun Bawang. Malu rasenye sebagai warga Malaysia, hidup 24thn, first time aku dengar Lawas, suku Lun Bawang semua. Nampk sgt aku x kenal lagi negara aku ni.Warga SK Kg Lintang semua baik2 and helpful, bak kate guru besar aku, Cikgu Tanil kitorg yang baru nie mesti make us at home, fell like at home.... . So far begitu la rasenye