Skip to main content

Cuti Sekolah 2011

Nampaknye dah sampai penghujung tahun 2011, kejap jer mase berlalu. perubahan yang besar dalam hidup bila posting tempat baru yang memerlukan kekuatan mental dan fizikal. kejadian 13 oktober 2011 akan aku ingat sampai bile2, baru nak start kerje dah ader wake up call macm tue, cuak aku. Tahun 2011 gak aku start belajar balik, baru habis 1 sem, so 3 semester to go. Bila belajar 12 minggu berturut-turut dengan assingment lagi, rase mcm nak pecah kepala. hbs exam jer, lupe dah. nampak gaye nye aku belajar ni smate2 utk exam, which is lari dari objektif sebenar hu hu.

Bukan tidak mahu update blog ni selalu, tetapi tuntutan dan obligasi terhadap kerja ni berdepan dengan masalah dari sudut kerahsiaan dan etika. Cikgu dalam hospital lagi besar tanggungjawab, bukan boleh suke2 cerita hal pelajar/pesakit kene saman nanti ....

2012, perancangan besar aku ngan kak dila. sebenarnye aku buat byk janji ngan org lain gak tapi smua cm x serious jer. so kalau jadi, kene start kumpul duit btul2, perancangan tue penting.



Macam biasa, nilah aku punye hobi time cuti panjang cm ni. belajar dari pengalaman yer Farhana. Harapan mmg la tinggi menggunung, tp ape nak buat, rezeki kita Allah dah tentukan. Mesti ade hikmah....

Comments

zsempat lg jumper kwn ku sorng ni heheh walupun kiter dkt ajer...kan?heheh...

Popular posts from this blog

Mengenal jenis makanan yang berkhasiat dan tidak berkhasiat

Aspek Perkembangan : Kognitif, Fizikal

Bahan:

Pinggan kertasKatalog Pasaraya / Surat khabar  yang mempunyai gambar makananGam / Gunting
*** Maaf, cikgu salah label di pinggan makanan berkhasiat kepada makanan sihat.

 Ini puan penasihat saya, my mentor ... Pn Nor Aisah Parijan

Sekolah Ku.... SK Kampung Lintang, Lawas

Sekolah aku kategori luar bandar, aku stay di Pekan Lawas berulang setiap hari. Menumpang kete Cikgu Wan, same2 Cikgu Man, Kak Sal n Kak Dila. Naik kete dalam 30mnt, naik bot 5mnt. Hmpir 2 minggu disini, mcm2 keadaan air dah aku alami. Sekarang ni kasut Princess aku letak kt bwh meja kt sek je, g sek pn pakai bagpack je. Aku cikgu plg muda tapi paling besar kt sekolah tue, dtg2 jdk Cikgu English, ajar darjah 6 plak tue, cam ne la aku nak ngajor, aku pn sdr pn lintang pukang. Orang di sini dari suku Lun Bawang. Malu rasenye sebagai warga Malaysia, hidup 24thn, first time aku dengar Lawas, suku Lun Bawang semua. Nampk sgt aku x kenal lagi negara aku ni.Warga SK Kg Lintang semua baik2 and helpful, bak kate guru besar aku, Cikgu Tanil kitorg yang baru nie mesti make us at home, fell like at home.... . So far begitu la rasenye




SK Agama MIS Lawas - Juara!!!!

X sangke walaupun 1st year aku ikut berarak, sekolah ni dapat Johan kategori sekolah. Ok la tu, wpun budak pakai bj sekolah je, tp keseragaman tu penting. Bunge manggar penuh dari depan sampai belakang, mane x menang. Seronok la, wpun kaki ni cam sakit sikit.Tu la dh tahu nk 'berjalan batis' (jalan kaki) kene la pakai kasut proper skit. Budak2 la plg semangat, dari mula smpai ke masjid, x henti2 selawat.
Insya Allah, ikut lagi next yer :)