Skip to main content

Aku dan Airport......

Sekarang aku kat Airport KKIA. Thanks to AirAsia, Now Everyone can Fly. RM30 pergi balik. Actually today is my mom's birthday, aku nk suprise kan die last2 aku yg suprise, bus ade problem tadi. Nak x nak, msg mak, minta mak doakan smuanya ok, alhadulillah doa ibu kan power!!!!

Minggu nie mgajar dengan perasaan bercampur baur. Sudah bagi hint kat budak2 yer6. Ape2 boleh berlaku dalam masa yang terdekat nie. Yang pentingnya itu yang terbaik buat kite, Insya Allah. Yang lama x pergi, yang baru x datang :)

Rindu kat budak2 yer one. This week ajar muzik unit 11 : Lagu Jantungku. Aku pun bertanya

Aku : Bila selalu kita rase berdebar?
Damia : Saya tau! bila ada penyingkiran
Aku : :) ??????

Nilah akibat program realiti, rosak minda budak, aku ingt diorg nak jawab bila pekse ke, kene marah ke

Budak2 yer 6 plak aku crita aku punye experience last sunday satu flight ngan fasha, shiha, hafiz, stacy and few others yg aku x brape nk kenal. Ade Jom Heboh kat Sabah mase tue.Diorg boleh tanye, Dafi ade cikgu? ngok btul diorg nie, ni msti psl sepah maharaja lawak

Minggu ni byk aku settle pkr tertangguh, wpun aku g kursus 2 minggu, cikgu piee kate aku yg plg awal hntar tindak susul , n aku dh siap maccs headcount tahap 1. tahniah pada diri sendiri yg mgorbankan mase tidurku

k, dah nak naik flight nie, jumpe lagi (^_^)

Comments

Popular posts from this blog

Mengenal jenis makanan yang berkhasiat dan tidak berkhasiat

Aspek Perkembangan : Kognitif, Fizikal

Bahan:

Pinggan kertasKatalog Pasaraya / Surat khabar  yang mempunyai gambar makananGam / Gunting
*** Maaf, cikgu salah label di pinggan makanan berkhasiat kepada makanan sihat.

 Ini puan penasihat saya, my mentor ... Pn Nor Aisah Parijan

SK Agama MIS Lawas - Juara!!!!

X sangke walaupun 1st year aku ikut berarak, sekolah ni dapat Johan kategori sekolah. Ok la tu, wpun budak pakai bj sekolah je, tp keseragaman tu penting. Bunge manggar penuh dari depan sampai belakang, mane x menang. Seronok la, wpun kaki ni cam sakit sikit.Tu la dh tahu nk 'berjalan batis' (jalan kaki) kene la pakai kasut proper skit. Budak2 la plg semangat, dari mula smpai ke masjid, x henti2 selawat.
Insya Allah, ikut lagi next yer :)

Sekolah Ku.... SK Kampung Lintang, Lawas

Sekolah aku kategori luar bandar, aku stay di Pekan Lawas berulang setiap hari. Menumpang kete Cikgu Wan, same2 Cikgu Man, Kak Sal n Kak Dila. Naik kete dalam 30mnt, naik bot 5mnt. Hmpir 2 minggu disini, mcm2 keadaan air dah aku alami. Sekarang ni kasut Princess aku letak kt bwh meja kt sek je, g sek pn pakai bagpack je. Aku cikgu plg muda tapi paling besar kt sekolah tue, dtg2 jdk Cikgu English, ajar darjah 6 plak tue, cam ne la aku nak ngajor, aku pn sdr pn lintang pukang. Orang di sini dari suku Lun Bawang. Malu rasenye sebagai warga Malaysia, hidup 24thn, first time aku dengar Lawas, suku Lun Bawang semua. Nampk sgt aku x kenal lagi negara aku ni.Warga SK Kg Lintang semua baik2 and helpful, bak kate guru besar aku, Cikgu Tanil kitorg yang baru nie mesti make us at home, fell like at home.... . So far begitu la rasenye