Wednesday, December 21, 2011

Cuti Sekolah 2011

Nampaknye dah sampai penghujung tahun 2011, kejap jer mase berlalu. perubahan yang besar dalam hidup bila posting tempat baru yang memerlukan kekuatan mental dan fizikal. kejadian 13 oktober 2011 akan aku ingat sampai bile2, baru nak start kerje dah ader wake up call macm tue, cuak aku. Tahun 2011 gak aku start belajar balik, baru habis 1 sem, so 3 semester to go. Bila belajar 12 minggu berturut-turut dengan assingment lagi, rase mcm nak pecah kepala. hbs exam jer, lupe dah. nampak gaye nye aku belajar ni smate2 utk exam, which is lari dari objektif sebenar hu hu.

Bukan tidak mahu update blog ni selalu, tetapi tuntutan dan obligasi terhadap kerja ni berdepan dengan masalah dari sudut kerahsiaan dan etika. Cikgu dalam hospital lagi besar tanggungjawab, bukan boleh suke2 cerita hal pelajar/pesakit kene saman nanti ....

2012, perancangan besar aku ngan kak dila. sebenarnye aku buat byk janji ngan org lain gak tapi smua cm x serious jer. so kalau jadi, kene start kumpul duit btul2, perancangan tue penting.



Macam biasa, nilah aku punye hobi time cuti panjang cm ni. belajar dari pengalaman yer Farhana. Harapan mmg la tinggi menggunung, tp ape nak buat, rezeki kita Allah dah tentukan. Mesti ade hikmah....

Saturday, July 16, 2011

Sekolah Dalam Hospital - Institut Pedeatrik HKL




Bermula satu langkah baru, moga-moga dipermudahkan (^_^)

Majlis Perasmian 26 Julai 2011 :)

Saturday, July 9, 2011

Back For Good......



After few weeks bawa brg skit2, n pos barang through pos domestic, ni la final barang aku. 29kg. Sedap kene penalty ngan MAS exceed 4kg. 1kg = RM15.

Ayah yang hantar aku mase first posting 2009, Ayah juga yang ambil aku tadi.

Friday, July 1, 2011

Aku dan Airport......

Sekarang aku kat Airport KKIA. Thanks to AirAsia, Now Everyone can Fly. RM30 pergi balik. Actually today is my mom's birthday, aku nk suprise kan die last2 aku yg suprise, bus ade problem tadi. Nak x nak, msg mak, minta mak doakan smuanya ok, alhadulillah doa ibu kan power!!!!

Minggu nie mgajar dengan perasaan bercampur baur. Sudah bagi hint kat budak2 yer6. Ape2 boleh berlaku dalam masa yang terdekat nie. Yang pentingnya itu yang terbaik buat kite, Insya Allah. Yang lama x pergi, yang baru x datang :)

Rindu kat budak2 yer one. This week ajar muzik unit 11 : Lagu Jantungku. Aku pun bertanya

Aku : Bila selalu kita rase berdebar?
Damia : Saya tau! bila ada penyingkiran
Aku : :) ??????

Nilah akibat program realiti, rosak minda budak, aku ingt diorg nak jawab bila pekse ke, kene marah ke

Budak2 yer 6 plak aku crita aku punye experience last sunday satu flight ngan fasha, shiha, hafiz, stacy and few others yg aku x brape nk kenal. Ade Jom Heboh kat Sabah mase tue.Diorg boleh tanye, Dafi ade cikgu? ngok btul diorg nie, ni msti psl sepah maharaja lawak

Minggu ni byk aku settle pkr tertangguh, wpun aku g kursus 2 minggu, cikgu piee kate aku yg plg awal hntar tindak susul , n aku dh siap maccs headcount tahap 1. tahniah pada diri sendiri yg mgorbankan mase tidurku

k, dah nak naik flight nie, jumpe lagi (^_^)

Friday, June 17, 2011

JM 40038



Apa Tanda Melayu Jati
Belajarnya Tekun Sampai Mati
Apa Tanda Melayu Jati
Mahu Berguru Duduk Berdiri

Apa Tanda Melayu Bertuah
Menuntut Ilmu Tekun dan Tabah
Apa Tanda Melayu Bertuah
Menuntut Ilmu Tahan Bersusah

Apa Tanda Melayu Beradat
Menuntut Ilmu Dia Taat
Apa Tanda Melayu Beradat
Menuntut Ilmu Jauh Dan Dekat

Apa Tanda Melayu Beriman
Mencari Ilmu Untuk Pedoman
Apa Tanda Melayu Beriman
Menuntut Ilmu Di Jalan Tuhan

Tunjuk Ajar Melayu - Bapak Tenas Effendi

Semoga aku tabah nak mengharungi proses ini. Berkenalan dengan Kak Anita, MPOB Officer, die amik Master Human Resource. Die lagi byk cabaran untuk sampai ke tahap ini, tapi orangnye sangat ceria. Aku percaya semua orang ader cerita masing2, pahit akan manis akhirnye. Insya Allah kita jumpa lagi yek kak, grad same2 (^_^)

Wednesday, June 8, 2011

Putrajaya Oh Putrajaya!!!!


Musim cuti nie seperti aku x lekat kat rumah. Tiap2 hari aku keluar. Hari nie aku g walk in interview untuk Sekolah Dalam Hospital, projek terbaru Yayasan Nurul Yaqeen, KKM and KPM. Masuk interview secara berkumpulan. Kawan-kawan seangkatan sumer best, sangat supportive. Tapi aku nie, cam biasalah, kalau orang lain dah start bercakap, I rather be a listener. Senyum2 siput aku nie mndengar diorang bercakap. Team mate aku Kak Rozyana, Kak Saadah, Kak Az n Kak Annisa. Dengan tempoh mengajar aku yang setahun jagung n English aku yang cam kereta x masuk gear dengan betul hu hu..... x taulah. At least aku cube (^_^)

Projek Hati Nurani mmg aku sokong betullah. Pengalaman sebulan berkampung di Hospital Sultanah Aminah mase tahun 5 masih terpahat sampai sekarang. I still have the scar in my right arm. Struggling to catch up the syllabus after balik dari hospital. Sebagai orang Muor, aku bangga dengan idea bernas ni. Orang Muor memang bijak, telented. Hope satu hari nnt aku dapat la ngajar kat Hospital Muor. Orang tanyer, ngajor kat mane? Aku jawab, Kat hospital. Mesti orang pelik kan?

Balik dari interview, aku telah arahkan driver aku, si Faiz memberhentikan kereta kat depan Bangunan Istana Kehakiman, Putrajaya, Presint 3. Kat situ ader Mr Bola Bola. Sori pada Hazama, Lena, Fina and Azri. Aku dapat pegang dulu ek. Final AF9 akan diadakan 12 Jun 2011, stage pn dah naik td. Aku nengok dari Lawas je la :(

Sunday, May 15, 2011

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru Cikgu Farhana

Diam x diam, nie tahun ke 3 aku menyambut Hari Guru. Esok cuti, tapi ada wat kelas tambahan. X tau la diorang nie datang ke tak, first time. Aku mmg x leh wat kelas malam, masalah mata he he... lepas isya' je dh berat mata nie.

Jumaat nie sambutan Hari Guru peringkat sekolah. Aku dengan secara bidan terjun telah dipilih untuk in charge bahagian persembahan. Dengan sokong Cikgu Hidayah n Cikgu Charles, kite tengok aper yang berlaku Jumaat nnt ek. Aku rancang nk wat koir You Raised Me Up, Serious aku suker lagu ni

When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

Monday, March 14, 2011

Action Song 2011



Alhamdulillah, we won the Action Song for the Lawas District Level. The theme for this year is 1 Malaysia. Within the short time, we still manage to gather the different races, ethnic costume. Good luck for the Limbang Division Level :)

Thursday, January 20, 2011

Welcome 2011


Desa Cattle, Kundasang


Strawberry Garden, Ranau

Kinabalu Park, Ranau


I begin my 2011 with the visit from my childhood friends. It been a long 15 years we never met each other ( they meet each other again few years ago) and we suddenly become best friends again.

We went to Ranau, Kundasang area on the first day. How unlucky they are, the mountain become a shy girl that day, covering her face most of the time. It looks like they have to come again next time to experience the beauty of Mt Kinabalu. We took a lot beautiful picturesque pic with Faiz camera since Jamil forgot to buy his DSLR.It is also become a great experience to Dayah since she saw the biggest rat ever in this Borneo Island at Philipine Market. Hu hu... lucky not me!


The second day, we went to Tamu Besar. They all really 'pulun' to buy the crystal, pearl things as the souvenirs. Lucky Jamil had us as the guardian angel to choose the best for him since he really blind with all this 'nice beautiful' things. As a rich man, Jamil also does not bargain at all.

They went to snorkel the next day without me :(