Friday, February 27, 2009

Sepetang di Sipitang


Demi nak meraikan genap seminggu menyewa kereta and dah nak pulang balik kereta kepada tuannya, Cikgu Siang2 (kak na,kak nor & kak tie) ajak jalan2 ke Sepitang, demi satu misi 'SATAY'. Kitorg tiba kol 2 lebih, blum byk choice lagi. Cikgu wan kata kat Jinoh best, mmg ye la, kitorg tapau bwk balik lg. Kebetulan Kak Sal mengidam, aku beli byk gk la.

Perjalanan ambil masa 1 jam, ok la tue, dpt g Sabah he he

Karnival Bahasa Daerah Lawas

First time SK Kg Lintang hantar penyertaan untuk Karnival Bahasa nie, alhamdulillah, dapat juga buah hasilnya. Saingannya sengit, tapi kita akan berusaha lagi next2 yer. Dengar2 nak hantar action song plak next yer, boleh ke cikgu farhana tu mngajar menari, he he x da bodily kinesthetic intelligent langsong, tarian robot boleh la


Sharlenny Sangan a/k Stephen
Tempat Ketiga
Pertandingan Bercerita Tahap 1

Tuesday, February 24, 2009

Kejohanan Olahraga MSSR Lawas


Kontigen SK Kg Lintang MSSR Lawas 2009


Org Kuat Kg Lintang


Cikgu, cikgi n staf Kg Lintang



















Farhana, Puteri Bumi Kenyalang

Tahniah warga Kg Lintang, berikut adalah senarai pingat yang dibawa pulang

Emas : Lum ada next year he he
Perak: 1 (Guru n staf perempuan - Tarik Tali)
Gangsa : 1 (Guru lelaki - Tarik Tali)
1 100m 11 tahun - Solomon Seemia

Wednesday, February 4, 2009

Sungai Gelapas naik air


Hari nie aku cm gembira ngk air tinggi, tak yah kitorang lalu simen yang tidak pernah kering tue. FYI kalau air surut, bot kene paking jauh skit dari jeti which is kene lalu tebing lumpur kalau kering ok, kalau x.... . Rupenye satu lagi pengalaman baru menanti, kereta x leh lepas dari Jambatan Sg Gelapas, terpaksa kitorg sume naik Hilux GB.

Lucky kak dila ni adventures punye org, yes aje bile aku ckp die kene naik belakang Hilux, sampai sekolah kol 9pagi, balik sekolah kol12 coz tak nak tempuh air pasang lagi tinggi. Bahaya nanti kalau kereta plak x lepas.

Bak kate cikgu wan, time hujan2 nie line Digi sangat ok, mane x nye, hujan rintik2 pun kak dila dah keluar kan raincoat yellow die, sebijik cm org Digi yg comel tue

Bbrp hari lepas tue lawas plak yang banjir, cerita lain plak