Skip to main content

Kejohanan Olahraga MSSR Lawas


Kontigen SK Kg Lintang MSSR Lawas 2009


Org Kuat Kg Lintang


Cikgu, cikgi n staf Kg Lintang



















Farhana, Puteri Bumi Kenyalang

Tahniah warga Kg Lintang, berikut adalah senarai pingat yang dibawa pulang

Emas : Lum ada next year he he
Perak: 1 (Guru n staf perempuan - Tarik Tali)
Gangsa : 1 (Guru lelaki - Tarik Tali)
1 100m 11 tahun - Solomon Seemia

Comments

Azwani Shaari said…
ni kejohanan kat sk pusat kan? x terlibat la plak aritu.. kalo x, sure mcm terserempak ke.. hehehe.. btw terlibat karnival bahasa kat sk agama x esok?

Popular posts from this blog

Mengenal jenis makanan yang berkhasiat dan tidak berkhasiat

Aspek Perkembangan : Kognitif, Fizikal

Bahan:

Pinggan kertasKatalog Pasaraya / Surat khabar  yang mempunyai gambar makananGam / Gunting
*** Maaf, cikgu salah label di pinggan makanan berkhasiat kepada makanan sihat.

 Ini puan penasihat saya, my mentor ... Pn Nor Aisah Parijan

SK Agama MIS Lawas - Juara!!!!

X sangke walaupun 1st year aku ikut berarak, sekolah ni dapat Johan kategori sekolah. Ok la tu, wpun budak pakai bj sekolah je, tp keseragaman tu penting. Bunge manggar penuh dari depan sampai belakang, mane x menang. Seronok la, wpun kaki ni cam sakit sikit.Tu la dh tahu nk 'berjalan batis' (jalan kaki) kene la pakai kasut proper skit. Budak2 la plg semangat, dari mula smpai ke masjid, x henti2 selawat.
Insya Allah, ikut lagi next yer :)

Sekolah Ku.... SK Kampung Lintang, Lawas

Sekolah aku kategori luar bandar, aku stay di Pekan Lawas berulang setiap hari. Menumpang kete Cikgu Wan, same2 Cikgu Man, Kak Sal n Kak Dila. Naik kete dalam 30mnt, naik bot 5mnt. Hmpir 2 minggu disini, mcm2 keadaan air dah aku alami. Sekarang ni kasut Princess aku letak kt bwh meja kt sek je, g sek pn pakai bagpack je. Aku cikgu plg muda tapi paling besar kt sekolah tue, dtg2 jdk Cikgu English, ajar darjah 6 plak tue, cam ne la aku nak ngajor, aku pn sdr pn lintang pukang. Orang di sini dari suku Lun Bawang. Malu rasenye sebagai warga Malaysia, hidup 24thn, first time aku dengar Lawas, suku Lun Bawang semua. Nampk sgt aku x kenal lagi negara aku ni.Warga SK Kg Lintang semua baik2 and helpful, bak kate guru besar aku, Cikgu Tanil kitorg yang baru nie mesti make us at home, fell like at home.... . So far begitu la rasenye