Skip to main content

Posts

Showing posts from 2008

Kite Mesti Jujur Kalau........

Kita mesti jujur kalau nak hidup senang dunia dan akhirat, ini kate2 abah Ahmad Faun bin Dollah.
nasihat kepada anak die, membuat anaknya seorang yang jujur dalam berkata2.

Aku memang big fan cerita Aflin Shauki. Cerita Best, tersusun. Die memang detail, extra pun orang yang hebat2, as usual kawan-kawan die gak. Aziz M. Osman (pemandu teksi yang bute- ntahla macam buta), Norkhiriah (pembantu rumah), Din Beramboi (gardener) etc

Faun dan Los ni childhood friends since kat melaka (teringat sweet mwmori kat melaka). Datang kt KL, susah nk dpt kerja sampai Faun ni discover kebolehan die mencari barang hilang. Bermulalah episod mencari jam mahal kepunyaan Sofaruddin Al- Soogood (nice name he he). Company die name Sofarsogood.

Kalau lima bintang, aku bagi 4 bintang. Setengah bintang hilang kat ida nerina coz aku tak suke lidah bertindik die tue, cara cakap yang macam tak de lelangit. Mungkin die buat2, tapi aku rase sebab tindik tue. Setengah bintang lagi hilang kat TGV Jusco Cheras Selatan. Dio…

Selamat Hari Raya Aidil Adha 1429

ALLAH Maha Besar
Tiada Tuhan Melainkan ALLAH
Allah Maha Besar dan segala puji bagi ALLAH
Maha Suci ALLAH pada pagi dan petang
tiada tuhan melainkan ALLAH
tiada yang kami sembah melainkan ALLAH
dengan ikhlas kami beragama kepada-Nya
walaupun orang-orang kafir membenci
tiada tuhan melainkan ALLAH sendiri-Nya
benar janji-Nya
dan Dia mengurniakan kemenangan kepada hamba-Nya
Dia mengusir musuh Nabi-Nya dengan sendiri-Nya
Tiada tuhan melainkan ALLAH, ALLAH Maha Besar
Allah Maha Besar dan segala puji bagi ALLAH



Selamat Hari Raya Aidil Adha
9 Disember 2008 / 11 Zulhijjah 1429


p/s Untuk keluargaku, sungguh besar pengorbanan kalian......

kenangan PSP room

'queen of madagascar'

akhirnye tercapai sudah hajat semua, nak buat party, walaupun x dapat buat kt gazebo satay house (sebab diorang x provide karaoke), party diteruskan kat McD Mahkota Parade. Smua ada crown, hu hu, berangan. Sebab hujan yang turun mencurah-curah, kitorang pn x nak banjirkan lagi Kota Melaka, finally we spent time together nengok Madagascar (walaupun aku bukan big fan cite2 cm tue).